betöltés
Az oldal frissítése folyamatban...
2 év után visszaesett a magyar ingatlanpiac

2013 decembere óta folyamatosan nõttek az elõzõ év azonos idõszakához képest a magyar ingatlanpiac tranzakciói. Ez a 24 hónapos tendencia most januárban megtört.


8961 ingatlan adásvétele történt 2016 januárjában, ami szûk egy százalékkal kevesebb a 2015-ös év elsõ havi adatnál, közölte a Duna House.

Az ingatlanközvetítõ hálózat statisztikái szerint ugyan már tavaly októbertõl inkább csak stagnál a piac, de konkrét visszaesésre, még ha az minimális mértékû is, csak most januárban került sor.

Ezzel a 12 havi, vagyis évesített gördülõ tranzakciószám továbbra is 135 ezer felett maradt.

Az adásvételszám visszaesése ellenére a DH-nál regisztrált vásárolni szándékozók száma azonban körülbelül 10 százalékkal nagyobb volt a tavalyinál, ami feltehetõen a megváltozott támogatási környezetnek tudható be.

Az új CSOK feltételek és állami hozzájárulások rendszere várhatóan jelentõsen befolyásolja majd az idei forgalmat. A fellendülés elõtt álló újlakás piac kivárást okozhat, de ezzel egyidõben a használtlakás vásárlás megnövekedett támogatási rendszere segíti a piacra lépést. Hogy melyik hatás lesz erõsebb, az a következõ hónapokban dõlhet el, vélekedik a DH közleménye.

Forrás: mfor.hu / 2016-02-02 /

Vissza a hírekhez 

www.ingatlanfoglalo.hu www.lakastipp.hu

origoingatlan.hu
OriGo Ingatlan

www.ingatlankalauz.hu