betöltés
Az oldal frissítése folyamatban...
Félmilliárd a Rudas fürdõre

A budapesti Rudas Gyógyfürdõ és Uszoda 510 millió forintból újul meg; a beruházáshoz az Európai Unió 393 millió forint támogatást ad.


Szõke László, a Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkálatok során felújítják az elõcsarnokot, amely természetes kõburkolatot kap, összekötik a gõzfürdõ és az uszoda részt, illetve az uszodában korszerûsítik a szellõzõberendezést. A külsõ felújítás keretében megújul az épület tetõszerkezetének egy része és a külsõ homlokzat is.

A várhatóan október végén záruló felújítással a Rudas olyan külsõt kap, amely a város ékkövévé teheti a több mint 400 éves fürdõt – hangsúlyozta Szõke László. Az intézmény a felújítás ideje alatt is nyitva tart.

A vezérigazgató szólt arról is, hogy a homlokzatot és a tetõszerkezetet az 1800-as évek végi állapotnak megfelelõen állítják helyre, korabeli fotók és tervrajzok alapján. Új büfé is épül, amelyet a fürdõvendégek és a kívülrõl érkezõk is használhatnak, az épületet akadálymentessé teszik, az ablakokba pedig a legmodernebb hõálló üveget szerelik be. Szõke László elmondta: a felújítástól azt remélik, hogy nõ a fürdõ versenyképessége és turisztikai vonzereje, valamint a látogatók száma. A beruházás fõvállalkozója a Kalotherm Zrt., amely korábban is részt vett a fürdõ felújításában.

Kérdésre válaszolva Szõke László elmondta: a fürdõ épületében található, de attól elkülönülõ régi palackozó rész a magyar állam tulajdona. A mintegy 500 négyzetméteres terület bérleti jogáról idén márciusban lemondott a Fõvárosi Ásványvíz és Üdítõipari Zrt. A BGYH reméli, hogy ez az épületrész egy hónapon belül a használatukba kerülhet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az európai uniós támogatást az épület egy részét kitevõ fürdõ felújítására kapták, így a régi palackozó rész egyelõre marad jelenlegi formájában. Szõke László elmondta: élményfürdõt szeretnének kialakítani a területen, mert a látogatási adatok alapján lenne rá igény. Hozzátette, hogy a tervek már rendelkezésre állnak, és folyamatban van az elvi építési engedélyezés.

Forrás: mno.hu / 2012-06-21 /

Vissza a hírekhez 

www.ingatlanfoglalo.hu www.lakastipp.hu

origoingatlan.hu
OriGo Ingatlan

www.ingatlankalauz.hu